Skånes pärla – Österlen

osterlenÖsterlen är för många en plats som fullkomligen skriker inspiration och avkoppling från vardagens stress. Det är ett viktigt element för många människor att sätta av tid till, och här på vår fantastiskt mångfacetterade landsbygd finna alla de ingredienser som behövs för att ditt sinne ska få ro och din kraft och inspiration på nytt kan väckas till liv. Det är inte konstigt att området har en sådan dragningskraft som det har. Österlen är bland det vackraste som finns på vår planet och får man samtidigt alla sina behov ombesörjda kommer vistelsen här göra dig till en helt ny människa.

Det finns de som flyttar härifrån, men de gör det aldrig lättvindigt. Det finns för oss boende i området alltid en längtan efter Österlen, det är ett kulturarv som sitter i våra gener, som inte går att arbeta bort. Det är extra tydligt när vi får hit besökare, eftersom många av dem faktiskt tillslut bestämmer sig för att flytta hit och köpa hus här. Det är inte alls konstigt, vi förstår precis varför de gör det. De är, precis som vi, förälskade i Österlen.

Den idyll som Österlen skapar är tillräcklig för vem som helst. Sommaren är absolut bästa tiden att spendera här, där det skånska landskapet, bokstavligen och litterärt, blommar ut och stoltserar i all sin prakt. Trots att miljön och landskapet är tillräckligt för att ge våra besökare en fantastisk upplevelse, så är det ändå människorna som bor här som gör att de stannar längre och längtar tillbaka.