Vinterförberedelser i caféet

För er som inte vet så är inte skånska vintrar som ni kanske föreställer er det. Ni kanske tror att det är snötäckta vidder med några få träd som sticker upp ur marken, lika snötäckta även de. Men sanningen är att det oftast är helt tvärtom. Det är inte mycket snö som faller här, och den som väl faller över oss är sådan som försvinner för det mesta. Så de där klassiska svenska vintrarna, som du säkert har sett bilder av, existerar inte här i Skåne. Och skulle de göra det så är det något väldigt annorlunda som får oss alla här nere i södra Sverige att närmast gråta av lycka. Vi älskar snö, och vi saknar den ständigt. Vad är det som vi får istället under vintern? Regn, blåst och framför allt massa, massa mörker.

Hur gör vi då?

Man kan ju fråga sig hur vi hanterar detta mörker. Många människor väljer att under en eller två veckor dra iväg på en solsemester för att kunna få de där välbehövliga solstrålarna plus värme. Men ska vi vara helt ärliga så har vi det ändå inte så illa beträffande solljuset, speciellt inte om man jämför med hur det ser ut i norra Sverige. Jämfört med dem så har vi nästan sommarljus. Dock är det så att det är mörkare längre tid på dygnet, och det betyder att vi måste göra något för att bevara något hopp om att det finns ett ljus i tunneln. Det löser vi framför allt genom belysning, och ganska omfattande belysning många gånger. Och är det något som vi älskar här på Farmarens så är det just belysning i mängder av varianter.

Lampor och belysning är helt enkelt hemligheten till hur vi hanterar vintermörkret här nere i Skåne. Och det finns så mycket fantastiskt man kan göra med belysning – allt från ett väl upplyst och trevligt matsalsrum till ett mysigt och dunkelt upplyst hörn som bara skriker efter många timmar med härliga skratt, intimt umgänge och en mysig stund. Med andra ord så försöker vi här, på vårt café, göra det bästa vi kan av de årstider som vi har här i Sverige. Det går helt enkelt inte värja sig från det, utan man måste hantera situationen som sig bör. Och det är det vi gör med belysning av olika slag, och vi tror att det är många av er som också resonerar på det här sättet. Det är lite så vi måste tänka, alla som bor på dessa breddgrader. Vi köper vår belysning mest från chilli.se, så om ni behöver något ställe att kolla på för er nästa lampa så kan vi varmt rekommendera dem!

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *