Blogg

Förvandla din trädgård till ett härligt spaparadis- från swimmingpool till relax

Att anlägga en mysig trädgård är drömmen för många, och genom att lägga till element av avkoppling och välbehag kan du förvandla din trädgård till ditt eget personliga spaparadis. Det här vara några steg på vägen i att skapa en förtrollande atmosfär där du kan njuta av härliga middagar, soliga dagar och lyxiga ögonblick i din egen trädgård.

Skapa en zon av avkoppling och svalka

1. Välj en passande swimmingpool. Det första steget i skapandet av ditt spaparadis är att välja en swimmingpool som passar dina behov och ändamål. Det finns många olika sorter att välja mellan. Från stora inbyggda pooler till mer prisvärda ovan mark-pooler. Beroende på dina önskemål och den tillgängliga platsen så pekar vi på att välja en pool som är lätt att underhålla och som erbjuder en skön svalka under heta sommardagar.
2. Installera en utedusch. För att ytterligare höja känslan av avkoppling rekommenderar vi att installera en utedusch nära din pool. En utedusch är inte bara praktisk för att skölja av sig innan och efter bad utan ger dessutom en känsla av att du befinner dig på en exotisk plats.
3. Skapa zoner för avkoppling. Designa ditt spaparadis med olika områden för olika syften. Skapa en mysig hörna för avkoppling och feel-good stunder – kanske med sköna solsängar, ett vackert parasoll och grönska omkring. Här kan du njuta av lugnet och koppla av från vardagsstressen med en bok eller en kopp te.

Härliga middagar bland blomstrande färger

Härliga middagar utomhus. Inkludera ett trevligt utomhusområde för middagar med familj och vänner. En berså eller pergola ger en vacker och naturlig inramning till middagsbordet samtidigt som du kan njuta av solnedgången och den magiska stämningen som bara en utomhusmiddag kan erbjuda.
Satsa på grönska och blommor. Inspireras av naturen och inred ditt spaparadis med växter och blommor. Det finns gott om tips online för hur du kan anlägga en trädgård som passar din stil och dina preferenser. Inkludera färgglada blommor och växter som doftar gott för att ge en äkta spakänsla.

Förtrollande belysning är ett enkelt och effektivt sätt att lyfta din trädgårds atmosfär. Det ger både estetiska och funktionella fördelar och kan piffa upp vilken plats som helst. Du styr stämning själv efter färg och form. En välplanerad och stämningsfull utomhusbelysning kan förvandla din trädgård till en underbar oas där du och dina nära och kära kan tillbringa kvalitetstid under stjärnorna.

Att bygga en swimmingpool – Allt från planering och material till genomförande

Att bygga en swimmingpool på tomten kan vara en dröm för många. En egen plats att koppla av och ha kul med familjen. Men innan man tar det stora steget och ger sig in i processen att bygga en egen pool, finns det mycket att planera och tänka på. Här går vi igenom några av de viktigaste aspekterna som kan leda till många njutningsfulla sommardagar. Från planering och materialval till själva genomförandet.

1. Planering – Börja med att fundera över vilket ändamål din swimmingpool ska ha. Ifall den ska användas för motion och simträning, bara för avkoppling eller ska den fungera som en social samlingspunkt för vänner och familj? Tänk även på hur den kommer att användas och vilken design den ska ha. Detta kommer att vara avgörande för vilken pooltyp, storlek och form du väljer.
2. Materialval – När det kommer till materialval är det viktigt att välja material som håller hög kvalitet är underhållsfria och energisnåla. Betong, liner, plast, glasfiber och rostfritt stål är några av de vanligaste materialen som används. Varje material har sina för- och nackdelar så det är viktigt att göra en noggrann jämförelse innan du bestämmer dig.
3. Design – När du har en mer exakt bild av hur din pool ska se ut och vilka funktioner den ska ha kan det vara bra att kontakta en poolbyggare eller en landskapsarkitekt för att gå igenom dina idéer och få professionell hjälp med att ta fram en design. Designen bör inte bara vara estetiskt tilltalande utan även funktionell, hållbar och energieffektiv. Tänk även på belysning och eventuella trappor eller rutschkanor samt hur poolområdet ska fungera som helhet.
4. Pooltyper – Det finns flera typer av pooler att välja mellan och vilken du väljer beror på dina önskemål, budget och plats. Några exempel på pooltyper är ovanmarkspooler, halvgrävda pooler och ingroundpooler. Varje typ har sina egna för- och nackdelar så det är viktigt att jämföra och se vilken som passar bäst för just dig.
5. Genomförande – När alla beslut är tagna och du har en klar bild över hur din pool ska se ut och vilka material som ska användas är det dags att gå vidare med själva bygget. Se till att anlita en professionell poolbyggare med gedigen erfarenhet och goda referenser. Ett ordentligt förarbete och noggrann planering från dig kan göra att själva poolprojektet både går smidigare och att du får det precis så som du vill. Dessutom blir det billigare ju mer du kan arbeta med själv.
6. Ut och njut av ditt sköna spa-paradis. Bara några steg från huset i en sprudlande och njutningsfull miljö kan du få många sköna stunder. För dig själv eller i goda vänners lag.