Hem & Hushåll

Skapa det perfekta poolområdet för ditt hem

Att ha en swimmingpool hemma är inte bara en lyx utan också en plats för rekreation och avkoppling. Ett välplanerat och genomtänkt poolområde kan bidra till hemmets estetiska värde samtidigt som det ger en trevlig miljö för familjen att njuta av, oavsett om du placerar poolen inomhus eller utomhus.

Därför ska du ha ett poolområde hemma

1. Hälsosamma fördelar – Simning är en av de bästa motionerna för att få fullständig träning av hela kroppen. Det är också bra för hjärtat och lungorna samtidigt som det förbättrar uthållighet och kondition.
2. Rekreation och avkoppling – En pool blir ofta hemmets samlingspunkt. Du kan koppla av efter en stressig dag och njuta av en solig dag med familjen i din privata poolrelax.
3. Värdeökning – Ett välutformat poolområde kan öka värdet på ditt hem och förgylla din trädgård eller uteplats.

Olika typer av pooler och deras funktioner

1. Inbyggda pooler – Dessa är byggda i marken och kan anpassas efter önskad form och storlek. De kan vara av betong, glasfiber eller vinyl.
2. Ovanmarkspooler – Dessa är enklare och billigare att installera. De finns i olika storlekar och material som metall, resin, trä och softside.
3. Lap-pooler – Dessa är smala och långa, perfekta för motion och simträning.
4. Infinitypooler – Dessa har en innovativ design där vattnet verkar vara oändligt, och ger en illusion av att poolen sträcker sig ut i horisonten eller över en klippkant.

Oavsett vilken pool du väljer så är det viktigt att du hittar ett riktigt bra och robust pooltak som står emot väder och vind samt förstklassiga rengöringsprodukter som kan hjälpa dig att vårda din pool i många år framöver.

Mys och välbehag i en skön atmosfär

Vi tillbringar mycket tid i våra hem och det är viktigt att skapa en atmosfär där vi trivs och mår bra. Ett mysigt poolområdet är en perfekt plats för att koppla av med en bok, se en film eller umgås med familj och vänner. Följ vår steg-för-steg guide för att skapa en stämningsfull och välkomnande oas hemma som ger rätt atmosfär och en skön känsla.
Steg 1: Välj rätt färger och texturer
Att skapa den perfekta atmosfären börjar med att välja rätt färger. Satsa på färger som indigo, midnattsblå, lila och skogsgrönt för en lugn och mysig känsla. För att skapa kontrast och djup kan du kombinera dessa färger med mjuka pasteller eller jordnära toner som beige och brun.
Välj texturer och material som är behagliga och inbjudande exempelvis stickade filtar, fluffiga kuddar, ullplädar och sammet utstrålar en varm känsla. Att mixa olika texturer ger en intressant och ombonad känsla i rummet.
Steg 2: Möblering och layout
För att skapa en mysig och välkomnande miljö bör möblerna vara bekväma och inbjudande. En stor soffa eller fåtölj med gott om plats att krypa upp i är en bra bas för ditt poolområde.
Placera dina möbler så att de skapar en intim och avslappnad atmosfär. En modulsoffa, några fåtöljer eller en kombination av båda är en bra utgångspunkt. Se till att det finns en naturlig plats för ett kaffebord eller sidobord att ställa snacks och drycker på.
Steg 3: Belysning
Belysning är också en viktig faktor för att skapa rätt stämning. Satsa på ljuskällor som ger ett varmt och behagligt sken som t.ex. golvlampor, bordslampor eller vägglampor med dimmer. Placera ljuskällorna på strategiska ställen för att få en jämn och behaglig ljusspridning i rummet.
Steg 4: Dekorationer och detaljer
Dekorationer och detaljer har stor betydelse för att ge rummet en personlig stil och karaktär. Tänk på att inreda med detaljer som är i harmoni med den övergripande färgpaletten och stilen.

Hur du skapar din egen utomhusdusch – en skön oas för svalka

En utomhusdusch är inte bara ett uppfriskande och vitaliserande tillskott till din trädgård, utan också ett fantastiskt sätt att lägga till bekvämlighet och lyx till ditt utomhusliv. Tänk dig att kunna svalka dig efter ett dopp i poolen eller ett svettigt träningspass utan att behöva gå in i ditt hus. Med rätt planering, material och vägledning är det lättare än du tror att skapa din skräddarsydda utomhusdusch-oas. Låt oss dyka ner i stegen för att uppnå utomhusduschen du drömmer om.

Välj den perfekta platsen

Avskildhet: Se till att duschutrymmet är avskärmat från grannfastigheter och allmän insyn. Du kanske vill installera den nära ett högt staket, en vägg eller ett kluster av strategiskt planterade höga buskar för att ge både avskildhet och en naturlig atmosfär.
Närhet till vattenkällor: Anslut din utomhusdusch till befintliga vattenledningar med lätthet genom att välja en plats nära en tapp eller poolpumpen.
Solexponering: För en varm och njutbar duschupplevelse så välj ett område som får tillräckligt med solljus vilket kan hjälpa till att snabbt torka efter användning.
Dränering: För att undvika problem med överskottsvatten välj en plats med bra naturlig dränering eller lätt sluttande terräng.

Struktur och design

En väldesignad och robust struktur förbättrar inte bara avskildheten utan ger också en touch av elegans. Tänk på dessa populära alternativ:
Trä- eller vinylgitterpaneler: Finns i olika utföranden och färger, dessa kan enkelt kopplas ihop för att bilda ett elegant hölje.
Vass- eller bambuskärmar: Dessa skärmar är lätta och miljövänliga och skapar en naturlig atmosfär och fungerar som en trendig integritetsbarriär.
Fristående kopplingssatser: Tillgängliga i olika stilar och material, dessa alternativ ger en färdig, problemfri lösning.