Blogg

Anette Qviberg – designer, karriärkvinna eller bara kändis-fru?

På internet håller hon idag en låg profil. Det finns inte ens en Wikipedia-artikel i hennes namn. Ändå var hon under en period en del av den absoluta kändiseliten, gift med en av Sveriges största internationella skådisar. Hur tar man sig vidare efter att bara ha varit “Dolph Lundgrens fru” i nästan 20 års tid?

Snabbfakta om Anette Qviberg:

OmAnette Qviberg är en svensk-amerikansk smyckes- och inredningsdesigner.
Föräldrar Anette Qviberg är dotter till konstnären Kari Qviberg.
MakeAnette Qviberg var åren 1994–2011 gift med filmstjärnan Dolph Lundgren.
BarnTillsammans med ex-maken Dolph Lundgren har Anette Qviberg barnen Ida Lundgren och Greta Lundgren. 

Anette Qviberg – att ha en superkändis som pojkvän

Många av oss kan nog erkänna att vi mer än en gång har suttit på tråkiga möten och föreläsningar och dagdrömt om att en vacker Hollywoodskådis ska storma in i våra liv, lyfta upp oss i famnen och ta med oss ut på de mest fantastiska äventyr kändisvärlden har att erbjuda. 

På många sätt gick denna dröm i uppfyllelse för en ung Anette Qviberg. Hon flyttade som tonåring från Stockholm till New York, där började hon studera på college. Redan då lärde hon känna den nio år äldre kampsportmästaren, modellen och filmstjärnan Dolph Lundgren. Dolph verkar ha fallit lika pladask även han. 

Det fanns dock ett problem, som skulle komma att upprepas flera gånger i Lundgrens romantiska liv: han var redan gift. Denna gång med amerikanskan Peri Momm. Detta stoppade dock inte paret från att fortsätta umgås, under denna tid skiljde sig Lundgren från sin tidigare fru. Anette Qviberg och Dolph Lundgren dejtade sedan öppet, vilket till sist ledde fram till deras eget giftermål den 27:e februari 1994 i Marbella, Spanien. Det nygifta paret valde att stanna i staden efter bröllopet och bosatte sig så småningom permanent på platsen.

Anette Qviberg – otroheten, skilsmässan och Jenny Sandersson

2011 skakades både Anette Qviberg och Dolph Lundgrens tillvaro när intima bilder på Lundgren och en ung kvinna publicerades i media. Den nya kvinnan hette Jenny Sandersson, en karatelärare från Göteborg.  Trots att hon var 23 år yngre än Dolph gick hon från att träna honom till att ingå en romantisk relation med honom. Beskedet om skilsmässan mellan Anette Qviberg och Dolph Lundgren följde snabbt efter bilderna. 

En talesperson uppgav dock till pressen att paret under en längre tid varken levt tillsammans eller ingått i någon typ av särboförhållande. Beslutet att skilja sig ska därför ha varit gemensamt och utan någon illvilja sinsemellan. Trots att ingen skilsmässa är enkel verkar Qviberg och Lundgren till slut ha kommit till en fredlig upplösning. 

Detta bekräftas i Jenny Sanderssons blogg, där hon under denna tid skrev att hon spenderat mycket tid med sin nya sambos ex-fru och barn nere i Marbella. Mellan Anette Qviberg och Jenny Sandersson verkar det alltså inte finnas någon osämja.

Anette Qviberg – barnen och föräldraskapet

Under sitt äktenskap fick paret Qviberg-Lundgren två barn: den första dottern, Ida Lundgren, föddes 1996, och andra barnet Greta Lundgren kom fem år senare, år 2001. Paret har uppgett att man medvetet undvek att leva i Hollywood för att ge sina barn chansen till en normal uppväxt, och valde därför istället att bo i Marbella. 

Efter skilsmässan har Anette Qviberg och döttrarna Ida och Greta stannat kvar i huset i Marbella. Barnen har utbildats både i spanska och svenska skolor och där levt relativt normala tonårsliv. 

Dottern Ida är idag 26 år och har gått i sin pappas fotspår: hon är modell och skådespelare och har bland annat spelat i flera filmer tillsammans med pappa Dolph. Även 20-åriga Greta Lundgren börjar ta alltmer plats i rampljuset. Hon har många följare på sociala medier med tusentals prenumeranter på flera plattformar. 

Anette Qviberg – livet idag

Idag jobbar Anette Qviberg fortfarande som egenanställd designer och entreprenör och bor kvar i Marbella. Tillsammans med nya pojkvännen Carlos Lara Sanchez öppnade hon 2016/2017 restaurangen Los Tres vars inredning Qviberg själv har stått för. 

Många rykten flyger kring exmaken Dolph Lundgrens privatliv, särskilt efter att han 2020 gått ut offentligt med förlovningen till den 38 år yngre PT:n Emma Krondal. Trots det har Anette Qviberg lyckats separera sig själv och sin vardag mycket från den tidigare relationen. Hennes liv kretsar mestadels kring karriären, föräldraskapet och sambon, men har även plats för nöje, njutning och nya spännande projekt.