Blogg

Allt du behöver tänka på inför ditt barns Greta Gris kalas

Greta Gris är en animerad TV-serie för barn som sedan 2004 har underhållit barnfamiljer med sammanlagt 7 säsonger. Den är omåttligt populär bland förskolebarn, och många barn önskar sig leksaker och en födelsedag med Greta Gris-tema. Går du själv i sådana tankar har du kommit rätt – här finns allt du behöver tänka på!

Snabbfakta om Greta Gris

OriginaltitelPeppa Pig
UrsprungslandStorbritannien
HandlingDen animerade grisflickan Greta Gris lever tillsammans med sin familj, Mamma Gris, Pappa Gris, och lillebror Georg, och gör vardagliga saker med familj och vänner, och går på förskolan. 
Streamas Netflix eller SVT play, med svenska röster
BarnsångerFinns på YouTube

Ska ditt lilla barn fylla tre – ge henne eller honom en magisk födelsedag

Greta Gris har något för alla. Det är inte bara små barn som älskar den charmiga lilla grisflickan och hennes lillebror; även vuxna brukar underhållas av gömda humoristiska blinkningar till föräldrarna. Men den magiska åldern när intresset för Greta Gris är som störst verkar ändå vara när barnet är runt tre år. Så varför inte överraska din soon-to-be treåring med en magisk Greta Gris-fest som han eller hon sent kommer glömma.  

Marknaden är full av prylar som kan underlätta när du ska ordna ett födelsedagskalas med Greta Gris-tema. Det finns till och med färdiga kalaspaket du kan köpa så att du slipper fundera på alla enskilda saker som behöver inhandlas. Men glöm inte Greta Gris-klistermärken till fiskdammspåsen!

Utbud av kalastillbehör med Greta Gris-tema:

  • ballonger 
  • tallrikar
  • vimplar 
  • dukar 
  • servetter 
  • muggar 
  • tårtljus

Vill du hellre köra budgetvarianten för att istället kunna lägga pengar på en härlig födelsedagspresent? Det går såklart att få till ett Greta Gris kalas utan att spendera en massa pengar på tillbehör. Ni kan skriva i inbjudningskorten att barnen ska komma utklädda till någon alla figurer i Greta Gris familj. Det finns också många av Greta Gris vänner man kan klä ut sig till, t.ex. Emily Elefant, Lena Lamm, Rune Räv, Karin Kanin eller varför inte Superpotatisen.

Bästa tipsen inför din Greta Gris tårta 

När det kommer till tårtan så finns det många varianter. Det går att beställa Greta Gris bilder i marsipan, eller någon annan av ditt barns favoritkaraktärer från serien. Då kan du göra din egna tårta, men färdigställa den genom att lägga på det beställda marsipantäcket eller sockerdekorationen. Ett tips är att ta en tydlig bild med höga kontraster. 

Om du är lite mer kreativt lagd kan du köpa marsipan eller sockerpasta i olika färger och skära ut och komponera ihop ditt eget motiv till tårtan. För Greta Gris behövs bara rosa marsipan till grisens hud och röd marsipan till hennes klänning. Ögon, nos och mun kan spritsas eller dekoreras med godis. 

Självklart kan man göra den lyxiga varianten och specialbeställa hela tårtan från ett konditori så att den blir perfekt, men då får man vara beredd på kostnaden det medför. 

Gummistövlar på – här ska hoppas i vattenpölar!

Om ditt barn fyller år på våren eller hösten är det är troligt att vädret bjuder på regn. Utnyttja det till er fördel genom att be alla ta med sig sina gummistövlar. Ett genomgående tema i serien Greta Gris är nämligen att alla älskar att hoppa i vattenpölar, även de vuxna.

När alla barn är trötta av all lek, och stissiga av allt godis och den goda tårtan, så är den perfekta avslutande aktiviteten på kalaset att springa ut i sina gummistövlar och hoppa av sig i leriga vattenpölar. Det är så alla Greta Gris-avsnitt avslutas. Om det mot förmodan inte finns några lerpölar att hoppa i, så är det bara att låtsas – det är minst lika roligt. Treåringar i kalas-kläder som hoppar i leriga vattenpölar blir garanterat årets bästa bild!
När kalaset är slut och godiset uppätet – glöm inte att borsta tänderna med Greta Gris tandborste. Sen blir det mysig för födelsedagsbarnet att krypa i säng med födelsedagspresenten i form av ett Greta Gris gosedjur. Det kan vara svårt att somna när man bara vill leka med det nya Greta Gris hus som barnet också fått. Men det finns ju en morgondag också.