Blogg

Rekas Burgers – ett himmelrike för köttälskare

Rekas Burgers är en hamburgerrestaurang som ligger på Tornfalksgatan i Malmö. På menyn finns en uppsjö av olika hamburgare med noga utvalda råvaror och hembakat bröd. Äter du inte kött? Misströsta inte! För vegetarianer finns alternativ i form av halloumiburgare. Rekas Burgers är inte vilket burgarhak som helst. De har fått utmärkelser och garanterar en smakupplevelse utöver det vanliga.

Snabbfakta om Rekas Burgers

MenyRekas Burgers meny innehåller 21 olika hamburgare
KöttKöttet är hängmörat och kommer från den egna köttbutiken som ligger bredvid
ÖppettiderMån–fre 11:00–21:00, ons–fre 11:00–22:00, lör–sön 12:00-22:00
ÄgareRekas Burgers ägare heter Milaim Reka och han jobbar själv i restaurangen

Rekas Burgers utmärkelser

Rekas Burgers har all rätt att slå sig för bröstet. I en artikel i Sydsvenskan kan man läsa att Rekas Burgers blev utsedda till Sveriges näst bästa hamburgerställe 2021. Utmärkelsen fick de av Burgerdudes, en Stockholmsbaserad hamburgersajt som sedan 2014 letar upp de bästa hamburgarna i världen. Eftersom det är världens största sajt för recensioner av hamburgare vet de vad de pratar om, och utmärkelsen utgör därför ett verkligt kvalitetsmärke. 

När Burgerdudes besökte Malmö 2021 på jakt efter de bästa hamburgarna filmade de alltihop och lade upp det på YouTube. I filmen ger de Rekas Burgers betyget 5 av 5 och utser hamburgerrestaurangen till Malmös bästa hamburgerställe. I videon syns också Milaim Reka själv. Han berättar hur han ständigt försöker hålla sig på topp. Han vill själv känna sig nöjd, och framför allt vill han att kunderna ska vara nöjda.

Att han har lyckats med det råder det ingen tvekan om. I diplomet från Burgerdudes får han bland annat beröm för den krispiga stekytan på hamburgarna, hettan i den egna majonnäsen, de picklade grönsakerna, den smör- och talgkaramelliserade löken och det frasiga brödet. Även priserna hyllas eftersom Rekas Burgers ligger relativt lågt jämfört med många konkurrenter.

Rekas Burgers fortsätter att placera sig högt på topplistan

Att Milaim Reka lägger ner kärlek och engagemang på sina hamburgare märks. År 2022 är Rekas Burgers fortfarande bäst i Malmö.

Men på Sveriges topplista har de blivit omkörda av många nya stjärnor på hamburgerhimlen. Fast nummer 18 på en topplista med över 100 hamburgerställen är inte dåligt det heller, och man kan lugnt påstå att Milaim Reka fortfarande håller flaggan i topp. 

Rekas Burgers meny

De 21 olika hamburgarna på menyn har fantasifulla namn som Malmö smash, Fatboy, Big boss, King, Brorsan, Syrran, Hillbilly, Chili bomb, Cheese beast, MFF och Malmö star. För den yngre generationen finns det också en barnburgare med namnet Knatte. 

Hamburgarna hos Rekas Burgers lagas från grunden efter egna recept. Förutom ovan nämnda ingredienser är hamburgarna fullproppade med hemgjord ketchup, tryffelmajo, vitlöksmajo, picklad rödlök, ost, bacon med mera. Och som sagt finns det en halloumiburgare att hugga in på för dem som är vegetarianer eller vill köra en köttfri dag. Dessutom innehåller menyn olika tillbehör som till exempel lökringar, extra dressingar eller majonnäser, dirty fries, sweet potato fries och chili cheese. Dryckesutbudet består av olika läsksorter.

Priserna på hamburgarna ligger mellan 90 kronor och 150 kronor, förutom barnburgaren som kostar 75 kronor. Burgarna kan också fås i menyer tillsammans med frasiga pommes och dricka. Menyernas priser ligger på 110–170 kronor. Dessutom finns det en billigare meny som säljs under lunchen och som är mycket prisvärd. Via Rekas Burgers webbplats kan du boka ett bord eller beställa mat för upphämtning.

Rekas Burgers erbjuder hemkörning

För hungriga Malmöbor som hellre vill äta hemma eller som tycker att det är lite långt till restaurangen på Tornfalksgatan, kan man också beställa hemkörning via Foodora, då under namnet Rekas Burgers & Steaks. På Foodora finns Rekas Burgers alla hamburgare, menyer och tillbehör. Där kan man också se vilka burgare från Rekas Burgers som är mest populära. 

Just nu ligger dessa burgare i topp:

  • Malmö smash
  • Brorsan
  • Bacon cheese
  • Cheese
  • Cheese beast
  • Chili cheese

Flera mål i Malmö

Med tanke på den omsorg som läggs på varje detalj i maten och de utmärkelser som restaurangen fått verkar Rekas Burgers vara väl värd ett besök oavsett om man bor i Malmö eller inte. Det kan också vara en anledning att ta sig utanför Malmös stadskärna och utforska stadsdelen Värnhem, där Rekas Burgers ligger.

För icke-malmöitiska hamburgerälskare blir Rekas Burgers ett turistmål i Malmö där man inte bara kan få sig ett hamburgermål som heter MFF. Efter att man inmundigat burgaren döpt efter detta kända fotbollslag kan man även gå och se Malmö FF göra mål på hemmaplan.